Po dveh tekmovanjih v tujini še na uspešne priprave

Plavalci II. in III. selekcije PK Ljubljana so se v času “krompirjevih” počitnic potili na plavalnih pripravah v Tuheljskih toplicah. Priprav se je udeležilo 20 plavalcev, žal nekaterih, ki bi priprave še bolj potrebovali na njih ni bilo.Pod strokovnim vodstvom našega izkušenega trenerja Čermak Vladota – Coacha in Aleš Gregorja smo si poleg vodnih treningov ogledali še posnetke najnovejših avstralskih plavalnih in rezteznih vaj in parali živce obiskovalcem lepo obnovljenih term Tuhelj. Posebaj bi rad pohvalil kuhinjo, saj so plavalci že pri zajtrku lahko jedli palačinke ….

Pred jesenskimi pripravami smo nastopili še na dveh tekmovanjih. Obe sta povezani z našimi prijatelji, ki00M-638 obiskujejo naš pokal mesta Ljubljane. V Madžarski Pechi so nastopila dekleta II. selekcije in v lepem pokritem 50m bazenu ponovile rezultate letne sezone, kar ja v tem času zelo spodbudno.

Tekmovali smo tudi pri naših novih prijateljih iz Poljskih Katowic. Tekmovanja in 1720 km dolge poti se je udeležilo 11 plavalcev II.selekcije. Najuspešnejši je bil Nejc Jurjevčič i dvemi zlatimi kolajnami, Monika Bisizzo z bronasto, največji osmoljenec pa naša M2020-615 nova pridobitev Nejc Zupan s štirimi četrtimi mesti. Coacha je presenetila predvsem Zore Eva – na 100m prosto ! Zahvaljujem se še voznici Neni in sovoznici Danjeli za pomoč pri odpravi.

 

  

   

Vizitka

Do leta 1986 treniral pri Ljubljanski Iliriji, dolgoprogaš, mladinski reprezentant propadle države. Po zaključeni plavalni karijeri sem se pričel potapljati, plavati z plavutmi in gojil še en potapljaški šport - podvodno orientacijo. Kolegi so me nagovorili, da sem z njimi šel na tečaj za vaditelja plavanja, ki smo ga opravljali še v starem 15 m difovskem bazenu. Kratek čas sem za Ilirijo delal v plavalni šoli, ki je potekala na bazenu OŠ.Savsko naselje. Po služenju vojske pri klubu ni bilo dela zame, pričel pa sem učiti plavanje pri Ljubljanski agenciji za šport. Moje kvalitetno delo ni ostalo neopazno, pri Ljubljani je takratni vodja plavalnih šol Urša Burja potreboval svežo kri in tako se je leta 1992 pričela moja pot do trenerja tretje selekcije PK Ljubljana. Ko je z tajniškimi deli prenehal g. Špehar so me v klubu leta 1997 angažerali še za sekretarske zadeve. Med tem časom sem štiri leta oddelal še kot predsednik PK Ljubljana. Sedaj pa se veselim novih izivov pri delu z novo selekcijo.

1 Comment on “Po dveh tekmovanjih v tujini še na uspešne priprave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.