33. Pokal JEŽEK 2022

Kočno se je po dveh letih v Ljubljano vrnil Pokal Ježek. Leta 2019 smo nazadnje videli plavati naše najmlajše v tivolskem bazenu. Zaradi korone je v letu 2020 in 2021 to tekmovanje odpadlo, letos pa smo se lahko razveselili 33. Pokala Ježek in ne samo to. Na bazen so se lahko vrnili tudi gledalci, ki so z bučnim navijanjem spodbujali najmlajše in jim pričarali pravo tekmovalno vzdušje. Kljub temu da je Pokal Ježek tradicionalno tekmovanje namenjeno mlajšim deklicam in dečkom in je predvsem razvedrilnega značaja  ter ob koncu zimske sezone pomeni bolj srečanje najmlajših plavalcev na tekmi, se je v zraku čutil tudi tisti pravi tekmovalni naboj. Nekaj najlepšega je bilo videti vse te nasmejane in srečne obraze mladih plavalk in plavalcev, ki so ob prihodu v cilj ugotovili, da so zmogli svojo prvo tekmo. Rezultati so bili drugotnega pomena, obenem pa smo na tribunah opazili veliko ponosnih staršev, ki so dobili potrditev, da minute in ure, ko čakajo svoje otroke ob bazenih, niso zavržene. Njihovi otroci so na Pokalu Ježek postali pravi plavalci-tekmovalci.  

Na Pokalu Ježek je v dveh dneh tekmovalo 318 otrok iz 18 klubov v 12 disciplinah. Prav tako smo gostili tekmovalce iz Srbije. Izvedenih je bilo 1099 štartov podelili smo 126 medalj.
Najmlajša tekmovalec in tekmovalec sta bila Aljaž Meško iz ravenskega Fužinarja in Ajda Dolinar iz domačega kluba.

Zaradi razmer v Ukrajini smo se v klubu odločili, da bomo izpeljali zbiralno akcijo za pomoči potrebne in tudi darovali določen del startnin za Ukrajino in njihove državljane. Ker je nesmiselne vojne in trpljenje ljudi v teh časih nemogoče spregledati, smo se odločili za tovrstno potezo. Moramo priznati, da se je na recepciji bazena, kjer smo zbirali izdelke za Anino zvezdico, nabral lep kup stvari, za katere se vam iz srca zahvaljujemo. Vse izdelke smo že dostavili v skladišče, od kjer bodo kmalu (če že niso) prišle v roke tistih, ki jih nujno potrebujejo za preživetje. Naj se vsem, ki ste prinesli vse te izdelke še enkrat iskreno zahvalimo. 

 

Upamo, da se prihodnje leto spet srečamo ter da je COVID za nami. Naši najmlajši potrebujejo taka tekmovanja, saj je to njihov prvi stik s tekmo in jim je škoda vzeti to izkušnjo. 

 

Ajjjjj Lublana.  

Show Buttons
Hide Buttons