Moštveno in posamično DP za ml. dečke in ml. deklice 2022

V soboto in nedeljo 16. – 17. 7. 2022 je na kopališču Kodeljevo potekalo Moštveno in posamično državno prvenstvo  za ml. dečke in ml. deklice. 18 plavalk in plavalcev našega kluba je več kot izvrstno zastopalo barve svojega kluba . 

Na tekmovanju so skupaj s štafetami dosegli 15 odličij. Od tega jih je bilo kar 5 zlatih.

 

V štafetah so osvojili kar 4 odličja. Dvakrat v mešani postavi (Ostoj Andželevski, Marko Bursać, Maša Kunštić, Mia Čekić)  in dvakrat v postavi dečkov (Marko Bursać, Ostoj Andželevski, Valter Grm, Robert Palyvoda ter Severin Božikov). Največ odličij, skupaj s štafetnimi, si je priplaval Marko Bursać, – 4 zlate, 5 srebrnih in 1 bronasto, a tudi Ostoj Andželevski ni veliko zaostajal za njim z osmimi osvojenimi medaljami. Pri dekletih se je najbolje izkazala Maša Kunštić s tremi medaljami. Med maljšimi letniki pa se je izkazal Valter Grm z štirimi medaljami. 

 

V točkovanju klubov je Plavalni klub Ljubljana dosegel 6. mesto.  

Sedaj se za vse plavalce začenjajo prave počitnice. Vsem skupaj želimo veselo, sončno in zabavno poletje ter že komaj čakamo, da se po končanih dopustih spet vidimo ob in seveda v bazenu. Vsem skupaj pa naj bo zaključeno državno prvenstvo odlična motivacija za nadaljevanje in priprave na zimski del tekmovanj v 25 m bazenih.

Za konec naj se še zahvalimo vsem staršem, ki ste pomagali pri izvedbi državnega prvenstva in  vabimo vse ostale, da se nam pridružite prihodnjič, saj lahko le s skupnimi močmi izpeljemo taka velika tekmovanja.
Poleg tega pa vas vabimo tudi, da se nam pridružite v sodniških vodah, saj nam kljub številnim uspešnim plavalcem vedno manjka staršev sodnikov.

Vesele počitnice in veliko zabavnih in zanimivih poletnih dogodivščin vam želimo vsi v Plavalnem klubu Ljubljana!!!!  

Show Buttons
Hide Buttons