Odlična predstava Tare Vovk in nov državni rekord na 50m Prsno

Tara Vovk z državnim rekordom za las zgrešila polfinale.

 

Melbourne, 17. decembra – Peti tekmovalni dan svetovnega prvenstva v kratkih bazenih se je Tara Vovk z novim državnim rekordom 30, 39 uvrstila na 19. mesto, za uvrstitvijo v polfinale pa zaostala zgolj 6 stotink sekunde.

Tara je v svoji paradni disciplini nastopila v četrti skupini od sedmih in v njej zmagala ter še drugič v Melbournu izboljšala državni rekord.

Najprej ga je odplavala že med nastopom na 100 m prsno, ko je s 30,64 plavala 17 stotink hitreje od državnega rekorda, v lasti Tjaše Vozel, danes pa je bila še 25 stotink hitrejša. Svoj osebni rekord pa je v Melbournu izboljšala kar za 6 desetink sekunde. Za polfinale je bilo treba plavati le 6 stotink sekunde hitreje.

IZJAVA Tare Vovk: “Mislim, da se je državnih rekordov vedno treba veseliti tako, da sem res vesela, da mi ga je znova uspelo podreti in sem šla hitreje kot v sredo. Seveda pa sem malo žalostna, ker se mi je polfinale izmuznil za 6 stotink, ampak sem samo še bolj motivirana, da naslednjič pridem med svetovno elito, ker mislim, da sem tega sposobna.”

povzeto iz STA

Show Buttons
Hide Buttons