Uspešno zaključen 47. pokal mesta Ljubljane

Uspešno smo zaključili že 47. plavalni miting za pokal mesta Ljubljane, ki je potekal ta konec tedna na kopališču Kodeljevo. Odvijal se je v znamenju trdih dvobojev tudi ob prisotnosti reprezentančnih plavalcev. V dveh dneh se je na Kodeljevem zbralo preko 300 plavalcev. V izredno sončnem vremenu smo videli kar nekaj napetih dvobojev. Mitinga so se udeležili tudi plavalci iz Srbije, Italije in Avstrije.   

Pokal mesta Ljubljane je mednarodni miting, ki ga Plavalni klub Ljubljana organizira že od srede 70-ih let prejšnjega stoletja. Tekmovanja se udeležujejo klubi iz vse Slovenije in tudi mnogi tuji klubi.

Predvsem plavalci kadetske in mladinske kategorije dobijo priložnost, da konec maja preverijo svojo pripravljenost na poletno sezono. Pokal mesta Ljubljane mnogi klubi in plavalci izkoristijo za doseganje norm za največja tekmovanja v teh dveh kategorijah, in sicer evropsko prvenstvo in evropske igre mladih.

Miting se je na začetku imenoval »Mednarodni miting PK Ljubljane«, leta 1980 pa so ga preimenovali v Mednarodni plavalni miting »Pokal mesta Ljubljane«. Tekmovanje se zadnja leta odvija na kopališču Kodeljevo, vse pa se je začelo na legendarnem kopališču Kolezija.
Na mitingu vsako leto zelo uspešno nastopajo tudi plavalci domačega kluba in se enakovredno kosajo s svojimi vrstniki iz sosednjih držav.

Za organizacijo kluba poskrbijo klubski delavci – starši, bivši plavalci in ostali športni zanesenjaki, ki jim uspešna izvedba in odlični dosežki plavalcev potrdijo, da njihov trud skozi celo leto, še posebej pa tisti zadnji vikend v maju ni bil zaman.

Konec mednarodnega mitinga se zaključi s tradicionalno klubsko štafeto 100 x 50m, kjer se pomerijo tako mlade kot malo manj mlade generacije, še aktivni plavalci, njihovi starši, bivši plavalci in kdorkoli se želi družiti v športnem duhu. Tudi letos je bila štafeta izpeljana v popolnosti, kjer smo videli, da tudi starejši plavalci še vedno zmorejo premagati 50 metrsko znamko v doglednih časih.

Z organizacijo mednarodnega mitinga takega formata se Plavalni klub Ljubljana postavlja ob bok vsem tistim uspešnim klubom, ki skrbijo za svoje tekmovalce in ugled samega kluba tako v Sloveniji kot v Evropi.

Rezultati tekmovanja so dosegljivi na spletni strani z rezultati.

GALERIJA

Show Buttons
Hide Buttons