Vpis v plavalno šolo 2024/25 v polnem teku…

V prihajajoči sezoni smo ponovno odprli vpis v plavalne tečaje, plavalno šolo in športno plavalno šolo. Kljub temu, da imamo vpise v tečaje skozi celo leto se po zaključenih počitnicah mesta lepo polnijo.

Zelo smo veseli, da je zanimanje za plavanje med otroci še vedno veliko, ter da se tudi po končanih tečajih kar nekaj otrok in seveda njihovih staršev odloči nadaljevati z treningi, saj je plavanje ena boljših oblik rekreacije. Plavanje skladno razvija in oblikuje telo. V zaveslaje in udarce so namreč vključeni vsi večji sklepi in mišične skupine. Zato s plavanjem ohranjamo gibljivost ramenskega obroča in nožnih sklepov ter skladno razvijamo telo. Pri gibu v vodi moramo premagati približno 12-krat večji upor, kot ga z istim gibom premagujemo po zraku. Vodni upor torej ne omogoča hitrih gibov. Zato so poškodbe pri plavanju in pri gibanjih v vodi nasploh zelo redke.

Velika večina (približno 90 %) slovenskih devetošolcev zapusti osnovno šolo kot plavalec, torej s priznanjem bronasti delfin. To je plod utečenega delovanja sistema oplavanjevanja v vrtcih in osnovnih šolah, ki se nadaljuje tudi v poznejših stopnjah izobraževanja. Veseli pa nas da lahko pripomoremo k temu, da osnovnemu zanju plavanja dodamo še pravilne tehnike ter dodatno znanje, ter kasneje seveda moč in vzdržljivost. Seveda pa se vse začne pri osnovah in naši prvi tečaji vključujejo tudi spoznavanje malčkov z vodo ter prilagajanje na zakonitosti le te. 

Zaradi vsega zgoraj naštetega, Vas vabimo, da vključite svojega otroka v našo plavalno šolo. 

 

 

Show Buttons
Hide Buttons