ZDRAVSTVENI PREGLEDI REGISTRIRANIH ŠPORTNIKOV (OTROCI IN MLADOSTNIKI)

S strani plavalne zveze smo dobili dopis o spremembi pravilnika za izvajanje preventivnega zdravstvenega varstva otrok in mladostnikov registriranih športnikov.V Ljubljani je edini pooblaščeni zdravnik Gregor Kavaš na UKC Ljubljana, Klinični inštitut za medicino dela prometa in športa, več na spodnji povezavi.
https://www.kimdps.si/osebna-izkaznica

Prosimo vas da izkoristite ponujeno priložnost in otroka sami prijavite na preventivni zdravstveni pregled. Pred tem pa se pozanimajte ali je vaš otrok registriran pri panožni zvezi, da ne bo prišlo do nepotrebnih zapletov.

Več o okrožnici si lahko preberete spodaj. 

Spoštovani,

Sprememba Pravilnika za izvajanje preventivnega zdravstvenega varstva omogoča preventivne zdravstvene preglede mladim športnikom, ki tekmujejo v športnih panogah z večjimi telesnimi obremenitvami. Registrirani športniki imajo pravico do preventivnega pregleda v 7. razredu osnovne šole oz. v starosti od dopolnjenega 12. do dopolnjenega 13. leta starosti. Športniki, pri katerih je možna registracija že med 10. in 12. letom starosti, imajo pravico do dveh preventivnih pregledov registriranega športnika med 10. in 13. letom starosti (v 5. in 7. razredu osnovne šole). Če se mladi športnik prvič registrira po dopolnjenem 13. letu starosti, ima pravico do preventivnega pregleda ob registraciji.

Omogočen je tudi kontrolni preventivni pregled registriranega športnika, ki se bo opravil na predlog zdravnika, ki bo opravil pregled, z namenom spremljanja morebitnih odklonov v zdravstvenem stanju registriranega športnika, ki so posledica športnega udejstvovanja, v povezavi z njim ali vplivajo na športno udejstvovanje.

Otroka oziroma mladostnika na pregled prijavijo starši ali skrbniki oz. športna organizacija na podlagi predhodnega pisnega soglasja staršev ali skrbnikov.

Več na Zdravstveni_pregledi_registriranih_športnikov.

Maja Virantgeneralna sekretarka

Show Buttons
Hide Buttons